Τα βότανα της Προβηγκίας αποτελούν μέρος του εξειδικευμένου καλλιεργητικού προγράμματος Γη
της Προβηγκίας. Ο παλιός φίλος και συνεργάτης μας Hans Ulrich Wentzler επιβλέπει την παραγωγή
πιστοποιημένης βιολογικής λεβάντας, φασκόμηλου και προνομιακής ποιότητας εγχυμένων ελαίων
που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, το βαλσαμόχορτο και τη καλέντουλα.
Κάθε χρόνο, οι λόφοι της Προβηγκίας μεταμορφώνονται σε μια θάλασσα από ανθισμένες λεβάντες,
η οποία αγαπά τον καλοκαιρινό ήλιο και αναδίδει μαγευτικές μυρωδιές σε όλη την περιοχή. Η
ήμερη λεβάντα καλλιεργείται σε υψόμετρα που κυμαίνονται από 800 ως 1500 μέτρα. Η βιολογική
καλλιέργεια της λεβάντας είναι μια δοκιμασία αντοχής και υπομονής. Μόνο μετά από τρία χρόνια τα
φυτά γίνονται ικανά να απομακρύνουν τα αγριόχορτα από μόνα τους και μέχρι τότε, οι βιολογικοί
καλλιεργητές πρέπει να αφοσιωθούν στο συνεχές ξεβοτάνισμα και σκάλισμα για να προστατέψουν
τα νεαρά φυτά, αφού τα χημικά παρασιτοκτόνα δεν επιτρέπονται.
Η ήμερη λεβάντα συλλέγεται με τη χρήση ειδικών μικρών τρακτέρ. Παρόλα αυτά, οι μηχανές δεν
μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα απότομα εδάφη όπου μεγαλώνει η άγρια λεβάντα, σε υψόμετρα
850 μέτρων και η συλλογή πρέπει να γίνει χειρωνακτικά.
Η λεβάντα της PRIMAVERA αποστάζεται για χρονικό διάστημα μέχρι και ενενήντα λεπτά. Μόνο μετά
από σαράντα πέντε λεπτά η κουμαρίνη, ένα σημαντικό αιθέριο έλαιο της λεβάντας
απελευθερώνεται από το φυτό. Είναι σημαντικό να περιμένουμε για την απελευθέρωση της
κουμαρίνης κατά την αποστακτική διαδικασία, γιατί είναι δραστική στη βελτίωση των χαλαρωτικών
και εναρμονιστικών οφελών για τα οποία είναι γνωστή η λεβάντα.
Για πολλά χρόνια, η PRIMAVERA υποστηρίζει τους αγρότες και τους εργάτες της Προβηγκίας, οι
οποίοι μας προμηθεύουν με ποικιλίες ήμερης και άγριας λεβάντας.